Gefeliciteerd?! Als je hier terecht gekomen bent, is er waarschijnlijk een baby op komst.

Het gaat er met geboortefotografie niet om of je leuk in de camera lacht, of je er mooi uitziet, en ook niet of je wel gezellig bent. Het gaat om het vastleggen van echte emotie en de energie die er is tijdens een geboorte. Deze is niet alleen prachtig om vast te leggen, maar ook vaak geweldig om later terug te zien.

Ook is er wel eens de misopvatting dat het gezellig moet zijn, dat er tegen mij gekletst moet worden. Maar dit is natuurlijk helemaal niet zo, ik ben aanwezig voor jullie, om alles voor jullie vast te leggen, niet om bezig gehouden te worden. Het is juist de bedoeling dat jullie helemaal vrij zijn, en mij eigenlijk helemaal vergeten. Ook is het bij geboortefotografie helemaal niet de bedoeling om schokkende foto’s te maken, maar altijd vol respect.

Diverse pakketen, maar ook meer

Ik bied diverse pakketten aan, maar mochten jullie nog extra toevoegingen hebben, dat ik bijvoorbeeld nóg langer blijf, of een mooie wanddecoratie, dan kunnen wij dit uiteraard ook bespreken. Misschien willen jullie alle toeters en bellen, of is basic gewoon goed genoeg, alles kan. Zo hoop ik dat ik er voor iedereen kan zijn, qua wensen maar ook qua budget.

Het is niet te plannen, maar hoe doen we het ongeveer.

Het is natuurlijk niet precies hoe het zal gaan want elke geboorte gaat anders, ook zijn we soms afhankelijk van andere factoren, als afstand etc. Maar ik kan wel een klein beeld schetsen, hoe het ongeveer zal lopen. Ik sta stand-by vanaf week 38 tot week 42. Dit is 24 uur per dag. En als het verlossende belletje komt, moet ik gelijk kunnen gaan.Als de weeën doorzetten geven jullie mij een seintje, zodat ik alles klaar kan zetten, om jullie kant op te komen. Ik streef er naar rond de 5cm ontsluiting te arriveren. (In het ziekenhuis of bij jullie thuis) Mocht het bijvoorbeeld bij een eerder kindje heel snel zijn gegaan, dan ben ik altijd wat eerder aanwezig, voor het geval dat. De bevalling kan in een half uurtje geklaard zijn, maar het kan ook een volledige dag duren, dat maakt niet uit, ik blijf. Als alles goed gaat en de kleine is er, zal ik ongeveer nog 2 uur blijven om alle eerste momenten vast te leggen. Die eerste blikken, de navelstreng & placenta, de eerste voeding, meten en wegen en misschien zelfs wel een badje. Ook kan ik de kennismaking tussen de eerste bezoekers vastleggen als jullie dat willen.